.

6 TIPS om buikvet te verliezen

1.   Drink geen calorieën 

Voorbeelden hiervan zijn vruchtensappen uit pak en/of vers geperst, sportdrankjes, yoghurt drankjes ; eigenlijk elk soort drankje wat suiker bevat. Lees daarom goed de etiketten, ook van light drankjes!

Maar waarom dan ? De lever kan maar een bepaalde hoeveelheid suiker tegelijk verwerken en alles waar het niet tegen kan wordt dan omgezet in vet.

Vloeibare suiker "drankjes", zijn erger omdat je hersenen ze niet op dezelfde manier registreert als wanneer je op voedsel kauwt. Daarom is dan het gevaar om veel meer calorieën te consumeren voordat je tevreden bent.

Drink water en eet gewoon het fruit in zijn geheel. 

2. Eet de juiste hoeveelheid eiwit 

90% die ik als cliënt behandel eet te weinig eiwitten voordat ze bij mij komen. Eiwitten zijn erg belangrijk om spieren te voeden zodat ze niet afbreken en om spieren op te bouwen, daarnaast zorgen ze voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder zin hebt om te snoepen. Eiwitten eten zorgt er tevens voor dat de verbranding omhoog gaat.

Oh ja en ze zorgen ervoor dat er serotonine wordt aangemaakt, oftewel het "gelukshormoon". Dus je word er gewoon happy van, wie wil dat nou niet..? 

3. Vergroot je spiermassa

Spieren zijn thermogeen, dit betekent dat het meer calorieën nodig heeft om te overleven in je lichaam. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam nodig heeft en hoe meer overtollige calorieën je verbrandt met cardio- en zelfs dagelijkse taken. Dussuh lekker met die gewichten in de weer gaan in de sportschool, ook jullie dames!! 😉

4. Doe de juiste soorten cardio 

Eenmaal wat spieren hebben opgebouwd, kun je er goed gebruik van maken door calorieën te verbranden door een combinatie van HIIT (High Intensity Interval Training) en een cardio met lage intensiteit te doe (LSD) 

5. Houdt bij wat je eet

De meeste mensen hebben geen idee van wat ze nou daadwerkelijk eten. Vaak is dat veel meer dan ze denken. Vaak zijn het koolhydraten in overvloed en te weinig eiwitten. Een van de meest voorkomende dingen die ik hoor van mensen die willen afvallen is 'ik eet helemaal niet zo veel', of "ik eet elke dag groenten en fruit, dat is toch gezond". Maar als dat waar was, dan  hoefden ze niet af te vallen. Houd een voedingsdagboek bij voor 2 weken en je hebt de informatie die je nodig hebt om te beginnen met het maken van wijzigingen die je gaan helpen je doel te bereiken. 

6. Ontspan / ga slapen

Het stresshormoon cortisol is een belangrijke factor waarbij je wel of niet je doelen behaald. Cortisol zorgt ervoor dat vet wordt opgeslagen en de meest favoriete plek is jawel, "de buik!" Zorg er voor dat je goed en voldoende slaapt elke nacht


 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn