.

Calorieën tellen of macronutriënten tellen ?

Calorieën tellen of macronutriënten tellen?..Kort maar krachtig! Tel je macronutriënten. Bij het tellen en berekenen van je macronutriënten kom je vanzelf uit bij je calorieën. 🤓
.
.
Onder macronutriënten verstaan we:
🍞Koolhydraten
🥑Vetten
🍗Eiwitten
Deze bevatten ook allemaal calorieën.
.
Als je je macronutriënten berekend, tel je ook automatisch je calorieën.
Koolhydraten bevatten per 1 gram - 4 calorieën
Eiwitten bevatten per 1 gram - 4 calorieën
Vetten bevatten per 1 gram - 9 calorieën
.
Stel je voor dat je per dag 80 gram vet eet, 120 gram eiwitten en 100 gram koolhydraten. Als je dit vermenigvuldigd met de bovengenoemde getallen dan kom je vanzelf bij het aantal calorieën.
.
.
So like I said before: “Een calorie is informatie!”
Dus als je nog twijfelt tussen calorieën tellen of macronutriënten tellen dan zeg ik, tel je macronutriënten en je komt vanzelf bij je totaal van calorieën.
.
.
Als je alleen je calorieën zou tellen dan kan je op het einde helemaal verkeerd uit komen.
.
.
Bijvoorbeeld:
Stel dat je 1500 calorieën per dag eet. Het merendeel komt uit koolhydraten en vet. Een klein gedeelte komt uit eiwitten. Op deze manier krijgt je te weinig eiwitten binnen omdat er niet gekeken word naar macronutriënten.
Jouw lichaam kan er dan heel anders uit zien als dat van iemand die ook 1500 calorieën eet, maar die wel rekening houd met de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten die gericht zijn op zijn of haar doelen.
.
.
Dus begrijp als je 1500 calorieën eet en 1300 calorieën daarvan komen uit koolhydraten dan ziet je lichaam er heel anders uit dan als je dezelfde calorieën zou eten met voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten.
.
.

Dus : ”tel je macronutriënten want deze bestaan uiteindelijk uit calorieën.”.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn