De zin en onzin van KOOLHYDRATEN 

Regelmatig krijg ik cliënten op bezoek die geen brood meer eten omdat deze koolhydraten bevatten. Wat ze dan wel eten  is dan bijvoorbeeld muesli, crackers of rijstwafels. En sommigen eten weer meerdere stukken fruit. Maar deze bevatten ook koolhydraten. Neem je een rijstwafel of een cracker in plaats van een boterham dan bevatten ze wellicht minder calorieën maar wel koolhydraten en minder vezels. Die vezels zijn juist nodig om ons te verzadigen zodat je  er weer een tijdje tegen aan kunt gaan daarnaast zorgen ze voor een mooie suikerspiegel zonder pieken en dalen. Door veel pieken en dalen gedurende dag ervaar je vaker honger en/of trek. Eet je te weinig vezels dan kan je sneller honger krijgen.Dit maakt het alleen maar lastiger voor jezelf. 

Daarbij komt dat elk levend wezen koolhydraten nodig heeft, want...

à ZONDER KOOLHYDRATEN KAN JE GEEN VET VERBRANDEN = (vet wat je inneemt en vet wat je in je lichaam hebt zitten) ß

De koolhydraten die je inneemt zorgen voor energie waardoor jij kan functioneren, zowel geestelijk als lichamelijk. Belangrijk om te weten is dat je wel de juiste koolhydraten in neemt. Vermijd suiker + witte meelsoorten en bewerkte granen. Oftewel gebruik complexe koolhydraten.

Goede koolhydraat bronnen:

. Volkorenbrood 

. Zilvervliesrijst

. Havermout

. Peulvruchten

. Aardappels

.(Ontbijt)granen (muesli zonder al te veel toevoegingen van smaakjes en chocola etc.)

. Volkoren pasta 

Ook hierbij geldt wel dat als je te veel eet je dan nog niet kan afvallen. 

!!!

à  Note: "Hoe meer koolhydraten je tot in verhouding eet , hoe minder je vet kan verteren."

Eet dus zo gebalanceerd mogelijk. Het is verstandig om naast koolhydraten ook voldoende vetten en eiwitten consumeren. 

Zo zie je maar weer het een kan niet zonder het ander. 

Dus mensen hier komt ie nog een keer: 

"Een calorie is geen calorie; een calorie is informatie!"