.

Emotie eten 

Reminder!!

Veel mensen en dan vooral vrouwen herkennen dit wel. Stiekem (veel) eten (gezonde of ongezonde) voeding. Maar waarom gebeurt dit en waarom kunnen we ons op dat soort momenten niet bedwingen? Antwoord = vaak is er een achterliggende oorzaak. Weet je deze ? dan kan je dat verhelpen of oplossen in plaats van te compenseren met voeding.

Hieronder een aantal oorzaken: 

Emotie HONGER:

Je maag is leeg en je suikerspiegel is laag. Je lichaam verstuurt signaaltjes om snel eten te vinden.

WAT TE DOEN?:

Maak een uitgebalanceerde maaltijd. Drink een groot glas water. Eet vervolgens rustig je maaltijd op gedurende 20 minuten. 

Emotie: BOOS

Angst, stress, frustraties dit zijn jou instincten voor agressie. Maar niemand om mee te vechten. Je hersenen willen veel voedsel veroveren. Hierbij ontstaat een chemische vrijlating. 

WAT TE DOEN?:

Word rustig. Sta op en ga naar buiten om bijvoorbeeld een stukje te gaan hardlopen of ga sporten. Dit is een betere uitlaatklep dan opeens veel te gaan eten. Andere alternatieven zijn dansen luisteren naar hardcore muziek, schreeuwen, zingen, of neem een douche.

Emotie: EENZAAM

Eenzaamheid of teleurstelling zijn echte gevoelens. Maar ook comfort food is hier niet het juiste antwoord op. En over-eten zal je alleen maar meer een eenzaam gevoel geven

WAT TE DOEN?:

Bel je beste vriend of vriendin en herinner jezelf aan de mensen om je heen die om je geven. Als je echt alleen wil zijn ga dan een goede film kijken of lees een goed boek waarin je met je gedachten in kan verzinken. 

Emotie: MOE 

Wanneer je slaap tekort heb, zullen de honger regelaars in je lichaam die je seinen wanneer je honger hebt van slag zijn. Je lichaam probeert te compenseren door het gebrek aan energie op te vullen met eten. Je lichaam zal vooral hunkeren naar eten met veel suikers.

WAT TE DOEN?:

Het klinkt wellicht bekend. Maar het enige wat je op dat moment kan gaan doen is ook daadwerkelijk slapen!Echt waar er is geen enkel uur op de klok dat zegt dat het te vroeg is om te gaan slapen. Als je lichaam rust nodig heeft dan is dit de enige manier. 

Heb je hulp nodig met je huidige eetpatroon. Neem dan vrijblijvend contact met mij op. 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn