Appel-Kaneel Cheesecake 

Appel-Kaneel Cheesecake 

Ingrediënten : 

Bodem

·       200 gr. Havermeel / gemalen havermout 

·       80 gram kokosolie 

·       50 gram Steviala ery bronze 

Cheesecake laag 

·       1 kg appel kaneel kwark (aldi)

·       200 gr. Philadelphia Light 

·       3 eieren 

·       50 gram vanille proteïne poeder (@bodyenfitshopnl) 

Topping

·       1 jonagold appel 

·       1 eetlepel Steviala ery bronze

·       1 theelepel kaneel

·       1 theelepel koek-en speculaas kruiden 

·       1 eetlepel kokosolie 

 -----

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden, Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit samen bij de havermeel en kokosbloesemsuiker. Mix tot een mooi deegje. Het blijft een beetje plakkerig.

Vet een springvorm (22 cm) in met wat olie of boter. Beleg de bodem van de springvorm met het havermout/kokosolie mengsel. Druk een beetje aan met de platte kant van een lepel,

Bak de bodem voor ongeveer 10 a 15 minuten. Laat de bodem vervolgens goed afkoelen.

Doe de kwark, eieren, Philadelphia en proteïne poeder bij elkaar in een kom. Mix dit goed samen en doe dit bovenop e afkoelende bodem doen. Bak 35 - 40 minuten totdat bovenkant nog wat beweegt maar niet vloeibaar is. Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Beste is 1 nacht in de koelkast. 

Maak de dag er na. De topping van gebakken appel.
Schil de appel en hol uit met appelboor. Snijd er plakken van. Niet te dun. Doe ze in een kom en mix met de kokosbloesem suiker, kaneel, koek en speculaas kruiden.
Verhit een koekenpan en doe hier een lepel kokosolie in. Laat smelten en zet het vuur halfzacht. Doe de appel erin en bak aan beide kanten totdat deze zacht is. Laat de appel goed afkoelen. 

Rooster in een droge koekenpan 2 grote handen met noten totdat deze vettig worden en licht bruin verkleuren. 

Laat afkoelen en hak daarna in grove stukken. 

Beleg de Cheesecake met de plakken appel en doe de noten eroverheen.
Strooi als laatst nog wat kaneel erover.
Zet weer terug in de koelkast voor ongeveer 2 uur totdat de appel ook goed koud is. 

Eetsmakelijk