De perfecte chocolade cakejes 

De perfecte chocolade cakejes

Ingrediënten :

·       300 gram banaan

·       210 gram dadels

·       45 gram kokosolie

·       3 grote eieren

·       20 gram amandel meel

·       60 gram chocolade proteïne poeder

·       7 gram bakpoeder

·       25 gram (rauwe) cacao poeder

 -----

Bereidingswijze:

Week de dadels gedurende 15 minuten in heet water. Laat ze goed uitlekken om ze vervolgens te ontpitten.

Ver warm de kokosolie totdat deze gesmolten is.

Doe als eerst de banaan in stukjes in de blender en voeg hier de eieren aan toe. Laat dit kort even draaien. Voeg er de uitgelekte dadels bij. Laat dit even glad draaien in de blender totdat het goed is opgenomen en er geen grove stukken meer tussen zitten. Doe er daarna de gesmolten kokosolie bij. Ook weer even goed door elkaar mixen. Nu kan de amandelmeel proteïne poeder, bakpoeder en cacao poeder bij. Mix dit goed door elkaar tot dat je een egaal beslag hebt.

Doe het beslag in vormpjes of gewoon in een grote bakvorm. (dan zal de baktijd wel wat langer zijn dan onderaan staat aangegeven.

Bak de cakejes gedurende +/- 25 minuten op 180 graden.