Bloemkool pizza

Bloemkool pizza

Ingrediënten :

·       240 gr. bloemkool

·       Snufje zout

·       2 eetlepels amandel meel

·       1 ei

·       Pizza kruiden / Italiaanse kruiden

·       Olijf olie

·       Tomatensaus (zie recept Tomatensaus / Pastasaus)

·       60 gram zeevruchten

·       2 Champignons in plakjes

·       3 zwarte olijven in plakjes gesneden

·       Basilicum blaadjes / dille takjes 

 -----

Bereidingswijze:

Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 graden.

Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine totdat je kruimels hebt. Doe deze vervolgens 8 minuten in de magnetron. Doe de hete bloemkool in een schone theedoek en wring het vocht goed uit. Voorzichtig want het is gloeiend heet.

Wacht even totdat het afgekoeld is voordat je het ei erbij doet, anders stolt deze meteen.

Doe het ei er bij samen met het amandelmeel, pizza kruiden/ Italiaanse kruiden en snufje zout en mix goed door elkaar.

Maak op de bakplaat van de bloemkoolmix een mooie ronde vorm. Besprenkel deze met wat olijfolie. Bak de bodem af in 15-20 minuten, maar houd wel goed in de gaten dat deze niet te donker word, goudbruin is de kleur dat de bodem moet krijgen.

Snijd in de tussen tijd de champignons en olijven doormidden.

Als de bodem uit de oven komt besmeer deze dan met de homemade pasta saus/tomaten saus of maak een snelle tomatensaus van gepelde tomaten door deze te pureren en te mengen met een lepel olijfolie en wat Italiaanse kruiden. Nadat je de bodem besmeerd hebt met de saus kan je ‘m belegen met de zeevruchten, champignons en olijven.

Bak de pizza vervolgens nog 5 a 10 minuten.

Top de pizza na het bakken af met wat blaadjes basilicum of dille.

Eetsmakelijk