Courgette Lasagne

Courgette lasagne

Ingrediënten:

  •  2 - 3 courgettes
  •   1 eetlepel olijfolie
  •  250 gram extra mager rundergehakt (10% vet Lidl)
  •   1 paprika
  •  1 ui
  •   100 gram champignons (+ 2 extra voor de garnering)
  •  500 gram tomatensaus / pastasaus (zie recept bij dips en sauzen)
  •  Peper en zout naar smaak
  •   50 gram 30+ kaas (geraspt)
  •  4 a 5 Cherry tomaatjes voor de garnering

    -----

    Bereidingswijze:

     Verwarmd de oven op 180 graden. Snijd de courgette in lange dunne lakken met de kaasschaaf en smeer ze licht in met wat olijfolie. Gril de plakken in een grillpan / contactgril totdat ze mooie grilstreepjes krijgen. Leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

    Ga ondertussen een koekenpan verhitten en doe hierin een eetlepel olijfolie. Bak hierin het gehakt rul. Voeg de paprika, ui en champignons toe. Bak dit 5 minuten mee.

    Vet een ovenschaal in en begin met een laag courgette plakken op de bodem. Leg daarop een deel gehakt met groenten mengsel en daarop een laag pastasaus. Ga dan weer verder met de courgette plakken en ga door totdat het gehakt groenten mengsel en pastasaus op is. Eindig als laatste met plakken courgette. Bestrooi met de geraspte kaas. Garneer met wat cherry tomaatjes en champignons