Gewokte garnalen met broccoli in teriyakisaus en zilvervliesrijst 

Gewokte garnalen met broccoli in teriyakisaus en zilvervliesrijst

(2 personen)

Ingrediënten:

·       500 gram broccoli

·       250 gram verse spinazie

·       150 gram peultjes

·        2 eetlepels olijfolie  

·       3 rode uien in halve ringen

·        250 gram garnalen

·        1 teentje knoflook

·       2 eetlepels sesamzaad

Voor de teriyakisaus

·       120 ml sojasaus

·       60 ml. appelazijn

·        40 gram Kokosbloesemsuiker   

·       1 teentje knoflook

·        2 theelepels geraspte gember

·        1 eetlepel maïzena

-----

Bereidingswijze teriyakisaus:

 Pak een kommetje en doe hierin 1 eetlepel water en 1 eetlepel maïzena. Meng dit samen tot een papje. Doe het papje samen met de sojasaus, appelazijn, Kokosbloesemsuiker, fijn gesneden knoflookteentje en de gember in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. Zet het vuur zodra het kookt laag en laat het 1 minuutje pruttelen. Doe de saus in een ander kommetje en laat afkoelen.

Bereidingswijze:

Neem een koekenpan en verhit deze en rooster de sesamzaadjes totdat deze mooi l goudbruin zijn. Doe de sesamzaadjes op een bordje met wat keukenpapier en laat ze afkoelen.  

Verhit de olie in een wok en bak de uien en knoflook goudbruin. Voeg de garnalen hierbij aan toe en wok totdat ze mooi roze zijn. Doe vervolgens de broccoli en peultjes erbij en roerbak dit totdat de broccoli beetgaar maar nog wel knapperig is. Doe het teriyakisausje erbij en roerbak dit kort mee totdat deze goed warm is.

Serveer dit gerecht met zilvervliesrijst in kommen en bestrooi met het sesamzaad.