Marokkaanse kipspiesjes met pompoenpasta 

Marokkaanse kipspiesjes met pompoenpasta

Ingrediënten :

  •  400 gram pompoenpasta
  • 1 kipfilet
  • half bosje koriander + een paar takjes voor de garnering
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 theelepel komijn
  •  5 a 6 eetlepels olijfolie
  •  1 theelepel Paprikakruiden
  •  Handje zwarte olijven in ringen gesneden
  •  1 ui gesnipperd
  •  zout
  • sateprikkers

     

    Bereidingswijze:

    Zet de sateprikkers in een glas met water . Laat ze even weken om verbranding te voorkomen.

    Pak een schaaltje en doe hier de olijfolie in samen met de cayennepeper, saffraan, komijn, paprikakruiden, zout en de fijngehakte koriander. Zet even opzij.

    Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe deze in het schaaltje met olie-kruidenmix. Zet dit afgedekt 3 uur in de koelkast zodat de kruiden goed intrekken bij de kip.

    Haal na 3 uur de gemarineerde kip uit de koelkast en rijg aan de geweekte stokjes.

    Neem een grillpan en leg de kipspiesjes in de pan. Gril ze aan alle kanten totdat er grilstreepjes op komen te staan.

    In de tussentijd ga je een ui snipperen en aanbakken in 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de pompoenpasta, de olijven en een snufje zout erbij en roerbak dit voor 3 a 4 minuten.

    Pak vervolgens een bord en doe hier de pompoenpasta op en leg er een aantal kipspiesjes naast. Bestrooi het geheel met wat overgebleven fijngehakte koriander.