Marokkaanse vis tajine

Marokkaanse vis tajine

Ingrediënten :

  •  200 gram kabeljauw filet
  • 200 gram zalm filet
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel zout
  •  1 theelepel peper
  •  1 theelepel komijn
  •  1/2 theelepel kurkuma
  •  1 theelepel paprika poeder
  • Olijfolie
  •  2 knoflookteentjes geperst
  • Peterselie fijngehakt
  • 1 citroen
  • 1 rode punt paprika
  • 3 grote zoete aardappels
  • 1 winterpeen
  • 3/4 courgette
  • handje groene olijven 

     -----

    Bereidingswijze:

    Rasp de ui en de tomaat en meng samen met de fijn geperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe hiervan de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je het sap van een halve citroen.

    Snijd de kabeljauw en zalm in gelijke stukjes. Doe dit in een kom en marineer de vis met het citroen -kruidenolie mengsel.

    Snijd de zoete aardappel in schijven en kook deze 3 minuten voor en giet deze af.

    Snijd de wortel en courgette in plakken en de paprika in ringen. Pak een tajine en vet deze in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijven. Beleg de aardappelen vervolgens met de groenten. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Daarna de gemarineerde vis. Top het af met wat plakjes citroen en als laatste nog een paar groene olijven.

    Laat de tajine 1.5 uur stoven / pruttelen op een laag vuurtje.