Omelet Pizza

Ingrediënten :

·       100 gr. eiwit @two chicks

·       2 eieren

·       30 gram kokosmeel @biofood

·       1 volle th. Kurkuma

·       1 th. Nigella zaadjes

·       1 hand fijn gesneden verse koriander

·       Peper

·       Natrium arm zout @jozo

·       1 th. Psyllium fibres @Free From

·       Eventueel wat water om het wat te verdunnen / vloeibaar

·       1 el. Kokosolie om in te bakken

Topping

·       1 eetlepel Heinz tomaten ketchup 50% minder suiker en zout

·       Grote hand sla mix

·       1 tomaat in plakjes

 -----

Bereidingswijze:

Neem een koekenpan of een hapjespan met een deksel. Verhit op middelhoog vuur een eetlepel kokosolie.

Meng in een kom de eieren, eiwit, kokosmeel, kurkuma, nigella zaadjes, peper, zout, Psyllium fibres en koriander. Meng totdat alle klontjes verdwenen zijn. Het beslag moet niet te dik en niet te dun zijn. Als het wat te dik is , doe er dan wat water bij zodat het net vloeibaar is.

Giet het mengsel in de pan en zet de pan op middelhoog vuur op het gasfornuis. Doe de deksel op de pan en laat de omelet pizza bakken totdat de bovenkant gestold is. Kijk wel regelmatig naar de onderkant of dat deze niet te donker word . Zet anders het vuur wat lager. Als de bovenkant gestold is kan je ‘m omdraaien en de andere kant goudbruin bakken. Ook met de deksel op de pan.

Als de omelet pizza klaar is laat deze dan 5 minuten afkoelen.

Smeer de ketchup uit over de omelet pizza, Doe hier de sla overheen. Snijd de omelet pizza in 8 gelijke stukken en leg op elk stukje een plakje tomaat.

Deze maaltijd bevat gezonde vetten uit de kokosolie en eieren. En heel veel eiwitten. En is low carb door gebruik van kokosmeel.