Pizza met tonijn, avocado en spinazie 

Pizza met tonijn, spinazie en avocado 

Ingrediënten : 

·       4 eieren 

·       1 eetlepel Kokosolie / olijfolie 

·       30 gram kokosmeel

·       50 ml water

·       1 gram kurkuma kruiden 

·       Handvol verse spinazie 

·       3 gram pijnboom pitten geroosterd 

·       Halve kleine avocado in partjes gesneden

·       75 gram tonijn steak 

·       zout

·       peper

·       2 x zon gedroogde tomaatjes in stukjes

·       2 eetlepels cottage cheese

·       1 el. Pesto 

·       Extra vierge olijfolie 

 -----

Bereidingswijze: 

Breek 4 eieren in een kom en klop deze luchtig. Doe hier vervolgens de kokosmeel, peper, zout en kurkuma bij. Mix tot een dik papje. Om het te verdunnen kan je het water erbij doen. Meng tot een glad papje. 

Verhit een koekenpan en doe hier een eetlepel olijfolie / kokosolie in. Bak hier het ei- mengsel in. Bak op middelhoog vuur. Doe een deksel op de pan om het geheel te stollen. Als de bovenkant droog is kan je ‘m omdraaien.

Bak ondertussen de tonijnsteak ingesmeerd met een druppel olijfolie en wat peper en zout +/- 1 minuut aan beide kanten. De binnenkant blijft dan mooi rosé. 

Wok de spinazie in een druppel olijfolie op hoof vuur tit deze geslonken is.

Rooster de pijnboom pitjes in een droge koekenpan totdat deze licht bruin verkleuren. 

Als de pizzabodem klaar is leg deze dan op een bord. Besmeer de pizza met een eetlepel groene pesto. Doe hier de gewokte spinazie over. Daarna kan je de pizza beleggen met de tonijn en avocado. Garneer de pizza met de in stukjes gesneden zon gedroogde tomaat, de cottage cheese en pijnboompitjes. 

Besprenkel het geheel met wat extra vierge olijfolie.