Pizza met tonijn en groenten  

Pizza 

Ingrediënten : 

·       4 eieren 

·       1 eetlepel Kokosolie / olijfolie 

·       30 gram kokosmeel

·       50 ml water

·       1 gram kurkuma kruiden 

·       50 gram Italiaanse roerbak groenten 

·       3 gram pijnboom pitten geroosterd 

·       5 groene olijven

·       75 gram tonijn steak 

·       zout

·       peper

·       Paar blaadjes basilicum

·       Nigella zaadjes 

·       Tomatensaus (zie recept snelle pastasaus / tomatensaus) 

·       Extra vierge olijfolie 

 -----

Bereidingswijze: 

Breek 4 eieren in een kom en klop deze luchtig. Doe hier vervolgens de kokosmeel, peper, zout en kurkuma bij. Mix tot een dik papje. Om het te verdunnen kan je het water erbij doen. Meng tot een glad papje. 

Verhit een koekenpan en doe hier een eetlepel olijfolie / kokosolie in. Bak hier het ei- mengsel in. Bak op middelhoog vuur. Doe een deksel op de pan om het geheel te stollen. Als de bovenkant droog is kan je ‘m omdraaien.

Bak ondertussen de tonijnsteak ingesmeerd met een druppel olijfolie en wat peper en zout  +/- 1 minuut aan beide kanten. De binnenkant blijft dan mooi rosé. 

Bak de Italiaanse roerbak groenten in een eetlepel olijfolie totdat deze gaar zijn maar nog wel een beetje een bite hebben. 

Rooster de pijnboom pitjes in een droge koekenpan totdat deze licht bruin verkleuren. 

Als de pizzabodem klaar is leg deze dan op een bord. Besmeer de pizza met de eigengemaakte pastasaus / tomatensaus. Doe de royaal roerbakgroenten over de pizza en leg er stukjes tonijn op. 

Garneer de pizza met wat gesneden olijven, basilicum blaadjes en wat nigella zaadjes. 

Besprenkel het geheel met wat extra vierge olijfolie.