Portugese soep 

Portugese soep 

Ingrediënten : 

·       olijfolie 

·       1 ui

·       1 teentje knoflook

·       Verse salie 

·       1 prei

·       3 wortels 

·       3 aardappels 

·       1 zoete aardappel

·       Zout

·       Peper

·       2 eetlepels citroensap 

·       1 pot kikkererwten 

·       1 kleine groene kool 

 -----

Bereidingswijze: 

Snijd de aardappels, prei ui , knoflook, wortels en groene kool in stukjes

Verhit een a twee eetlepels olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook. Als deze glazig zijn voeg je de salie toe en bak je deze mee. Snij de aardappels in stukken en voeg bij de ui en knoflook en bak mee. 

Giet wat kokend water over de groenten en zorg dat deze net onder staan. Doe de peper en zout erbij. Kook dit vervolgens totdat de groenten zacht zijn. 

Als de groenten zacht zijn pureer je deze tot een dikke gladde soep. Doe hier de kikkererwten en groene kool bij en kook nog 1 a 2 minuten mee. 

Serveer de soep met wat olijfolie on top.  

.