Zoete aardappel tortilla 

Zoete aardappel tortilla

4 personen

Ingrediënten :

·       400 Gram zoete aardappel spaghetti

·       1 rode ui fijn gesnipperd

·       1 gele ui fijn gesnipperd

·       1 Courgette in blokjes gesneden

·       1 tomaat in blokjes

·       1 rode paprika in blokjes

·       1 gele paprika in blokjes

·       1 wortel julienne gesneden

·       6 eieren

·       50 ml. halfvolle melk

·       50 gram geraspte kaas 30+

·       2 eetlepels olijf olie

·       Snufje zout en peper

 -----

Bereidingswijze:

Fruit de uien aan in 1 eetlepel olijfolie. Wanneer de uien glazig zijn mag de zoete aardappel spaghetti erbij. Bak deze op middelhoog vuur mee en houd in beweging gedurende 20 minuten. Wanneer de zoete aardappel spaghetti zachter is geworden mag deze uit de pan. Zet dit aan de kant voor later.

Doe nogmaals 1 eetlepel olijfolie in de pan samen met de courgette, paprika, wortel en tomaat. Roerbak dit gedurende 10 tot 15 minuten op middelmatig vuur.

Kluts ondertussen de eieren samen met de melk, snufje peper en zout en rasp de kaas.

Voeg als de groenten klaar is deze bij de aardappel spaghetti en verdeel door elkaar.

Pak een ronde ovenschaal en doe hier de zoete aardappel met groenten bij. Doe hier vervolgens het eimengsel over heen. Bestrooi als laatste het geheel met de geraspte kaas.

Zet in de boven en bak deze tortilla in de oven op 175 graden gedurende 25 minuten.

Lekker met wat sla, tomaat en kipfilet-komkommer rolletjes. Zie het recept:  https://www.foodnmove.nl/Recepten/Hapjes/Kipfilet-Komkommer-rolletjes-low-carb/