Tomatensaus / Pastasaus 

Tomatensaus / Pastasaus

Ingrediënten:

  •  500 gram trostomaten
  •   1 rode ui in grove stukken
  •   2 teentjes knoflook, ontveld
  •  1 theelepel kokosbloesemsuiker
  •   1 eetlepel balsamico azijn
  •   3 eetlepels olijfolie
  •  500 gram broccoli
  •  Zout en zwarte peper
  •  paar takjes rozemarijn
  •  blaadjes basilicum

    -----

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Snijd de tomaten doormidden en leg deze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en leg deze tussen de tomaten. Leg de rozemarijn en basilicum bovenop.

    doe de azijn samen met de kokosbloesemsuiker, olie, zout en peper in een schaaltje en meng dit tot een papje. Besprenkel de groenten met dit papje. Zet de ovenschaal in de oven en bak de groenten in +/- 45 minuten gaar. Keer een aantal keer de groenten om tijdens het bakken om verbranding te voorkomen.

    Als de groenten gaar zijn pureer ze dan tot een saus. Doe de saus in een pannetje en laat deze gedurende 10 minuten pruttelen.

    Gebruik de saus voor over de pasta , maak er een ovenschotel van of bewaar de saus als deze is afgekoeld en doe in een pot.