Chocolade bananen noten cake 

Chocolade bananencake met noten 

Ingrediënten : 

·       300 gram zeer rijpe bananen 

·       4 eieren 

·       150 gram amandelmeel 

·       50 gram rauwe cacao 

·       4 gram bakpoeder

·       75 gram chocolade 85% 

·       75 gram rauwe notenmix 

·       50 gram geraspte kokos 

·       40gram kokosolie (gesmolten) 

·       Snufje zout 

·       200 gram Cottage cheese 

 -----

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Pureer de bananen of prak ze fijn. Voeg hier vervolgens een voor een de eieren aan toe. Meng het amandelmeel, cacaopoeder en zout door het beslag. Mix dit goed samen totdat het een glad geheel is. Hak de noten in grove stukken net zoals de chocolade. 

Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg dit bij het banenmengsel en doe hier de geraspte kokos bij. Meng het geheel goed samen.

Vet een bakvorm in en doe hier het beslag in. Verspreid het over de vorm. 

Bak de cake in 45 minuten gaar.

Laat de cake goed afkoelen alvorens deze eruit word gehaald. 

Je kan de cake ongeveer een dag of 4 / 5 bewaren. Pak deze goed in met aluminium folie of bewaar de cake luchtdicht.