Chocolade kruidnoten cake

  • 300 gram banaan
  • 200 gram dadels
  • 45 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 20 gram amandelmeel
  • 60 gram whey (chocolade)
  • ½ zakje bakpoeder
  • 25 gram rauwe cacao poeder 
  • 30 gr. Cacao nibs 

Topping:

  • 100 gr. Chocolade 85%
  • 2 handjes chocolade kruidnotenmix

-------

Bereidingswijze:

Week de dadels gedurende 20 minuten in heet water.

Prak in de tussentijd de bananen tot puree. Smelt de kokosolie totdat deze net gesmolten is. Voeg dit samen met de eieren bij de geprakte bananen. Ontpit de dadels en voeg dit er ook bij. Mix goed samen.

Voeg er tenslotte de amandelmeel, whey, bakpoeder, cacao nibs en cacao poeder bij. Meng tot een egale massa.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort hier het beslag in. Bak de cake gedurende 30 a 35 minuten op 180 graden.

Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te stekken. Als deze er schoon uit komt dan is deze klaar.

De cake is een beetje kleffig. Dat hoort zo.

Smelt de chocolade au-bain Marie. Smeer de gesmolten chocolade over de cake en garneer met chocolade kruidnoten.