Eiwitrijke Avocado Chocolade taart (koolhydraatarm)

Eiwitrijke Avocado Chocolade taart (koolhydraatarm)

Ingrediënten : 

·       1 ei

·       20 gram rauwe cacao poeder

·       30 gram kokosmeel

·       1 avocado (150 gram)

·       100 gram whey / eiwittenpoeder (vanilla almond @bodyenfitshop.nl )

·       200 - 225 ml water 

·       1 theelepel vanille aroma 

·       Zoetstof naar smaak 

·       1 theelepel bakpoeder 

 -----

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. – 20 / 25 minuten 

Doe in kom 1 ei en klop deze los. Voeg hier de vanille aroma aan toe.

Prak de avocado fijn. Doe in een andere kom alle droge ingrediënten bij elkaar en meng goed samen.

Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten en roer dit door elkaar. Doe er vervolgens de avocado bij en gebruik een staafmixer om het geheel te mengen. Doe er stapsgewijs het water bij. En als laatste de zoetstof naar smaak. Mix dit tot een glad egaal mengsel. 

Ik gebruikte een quicevorm bakvorm en beklede deze met bakpapier. Om het bakpapier er makkelijker in te krijgen kan je deze als een prop onder de kraan nat te maken. 

Doe het beslag in de bakvorm en bak op ongeveer 20 /25 minuten gaar. 

Prik met een satéprikker. Als deze er droog uit komt is het goed. De brownie blijft van binnen lekker zacht en smeuïg. 

Laat het taartje afkoelen en bestrijk met de frosting. 

Topping: 

*Aardbeien

*Chocolade Frosting

Ik maakte een chocolade frosting van 50 gram low fat room kaas / zuivelspread, cacao poeder, kokosbloesemsuiker, vanille extract.