Extra pure chocolade cakejes 

Extra pure chocolade cakejes  

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 gram Steviala ery bronze (koolhydraatarme suiker vervanger)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 120 ml. Griekse yoghurt 2%
  • 250 gram Boekweitmeel
  • 90 gram rauwe cacao
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 120 ml. hand warm water
  • 250 ml. ongezoete amandelmelk

    Vulling:

    • 200 gr. Torras hazelnootpasta (zonder suiker) of Cereal chocopasta

      Garnering

      • 8 maltesers
      • 8 frambozen

         Garnering (Ganache):

        • 90 ml. Slagroom
        • 110 gram pure chocolade (85 %)

          -----

           Bereidingswijze:

          Meng de melk met het water. Pak een andere kom en mix hierin de eieren met de Steviala, de vanille suiker en de Griekse yoghurt. Voeg hier vervolgens boekweitmeel, bakpoeder en cacaopoeder aan toe. Mix dit goed door elkaar. Tijdens het mixen gelijkmatig melk-water mengsel toevoegen tot een glad en dun beslag.

          Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het beslag er over. Bestrijk goed glad. Bak de cake +/- 20 a 25 minuten totdat deze droog is van binnen.(Doe de test met een prikker). Laat goed afkoelen.

          Steek er 16 rondjes uit van ongeveer 7 cm doorsnede.

          Bestrijk een cake rondje met wat chocopasta en plak er vervolgens een ander cakeje bovenop.  Leg deze cakejes op een rooster met daaronder wat bakpapier.

          Maak de ganache door slagroom in een steelpannetje te doen en deze te verwarmen op middelhoog vuur (niet koken). Zet het vuur uit en doe de chocolade erbij. Roer door totdat de chocolade gesmolten is. Doe het mengsel / de ganache over de cakejes en laat uit druipen. Garneer met een malteser en een framboos.