Luchtige cake rol met rode bessen en vanille crème vulling 

Ingrediënten cake:

  •  6 eieren
  •   200 gram roomkaas (Light)
  •  1 theelepel bakpoeder
  •   Snufje zout
  •  50 gram aalbessen / rode bessen

    -----

    Ingrediënten Crème laag:

    • 100 gram roomkaas  (Light) 
    • 100 gram magere kwark
    • Merg van 1 vanille stokje
    • 2 eetlepels honing
    • Stevia

      ----

      Bereidingswijze cake: 

      Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

      Pak 2 kommen en splits daarin de eieren. Het eigeel in een kommetje en het eiwit in het andere kommetje. Voeg het snufje zout toe aan het eiwit en klop het stijf. Voeg de roomkaas en bakpoeder bij de eigelen en klop tot een luchtig mengsel.

      Schep het cakebeslag op een bakpapier beklede bakplaat en spreid het geheel over de hele bakplaat uit. Bestrooi met de aalbessen en bak midden in de oven af op 150 graden gedurende 25 minuten of totdat deze mooi goudbruin is.

      Bereidingswijze Crème laag:

      Maak in de tussentijd de crème. Voeg in een schaal de roomkaas en kwark samen en spatel dit goed door elkaar. Doe hier het merg van het vanillestokje bij en de honing. Mix dit samen tot een mooie crème. Zet dit even apart.

      Als de cake klaar is laat deze dan goed afkoelen. Haal als de cake is afgekoeld de bakpapier van de cake af en leg de cake op een schone thee doek. Bestrijk de cake met de crème en smeer goed uit. Rol de cake doormiddel van de theedoek op.

      Leg de cake op een mooi bord en bestrooi met Stevia.

      Luchtige cake rol met rode bessen en vanille creme vulling