Smeuïge zoete aardappel brownie  

Smeuïge zoete aardappel brownies

Ingrediënten :

·       200 gram zoete aardappel

·       50 gram kokosolie 

·       1 ei

·       30 gram honing

·       30 gram kokosbloesemsuiker

·       25 gram cacao poeder

·       1 theelepel vanille aroma

·       2 eetlepels kokosmeel

·       1 theelepel bakpoeder

·       Snufje zout 

 -----

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stoom of kook de zoete aardappelen gaar. Haal de schil er af en pureer glad.

Gebruik een vierkante bakvorm. Vet deze in en bekleed met bakpapier.

Doe de gepureerde zoete aardappel in een blender en voeg hier de overige natte ingrediënten aan toe. Maal samen tot een gladde massa.

Doe in een andere kom alle droge ingrediënten. Mix dit goed door elkaar. Doe alle droge ingrediënten vervolgens bij het zoete aardappel massa in de blender. Maal het geheel samen totdat alle klontjes eruit zijn en het een egale massa is.

Doe het beslag in de bakvorm en bak op ongeveer 25 minuten gaar.

Prik met een satéprikker. Als deze er droog uit komt is het goed. De brownie blijft van binnen lekker zacht en smeuïg. 

BGN Gecertificeerd Gewichtsconsulent - Voedingscoach - Pedagoog
Gespecialiseerd in Sport & Voeding
Gespecialiseerd in Voeding & Gedrag