Verantwoorde chocolade KITKAT taart 

Verantwoorde chocolade KITKAT taart

Ingrediënten :

·       3 eieren

·       Snufje zout

·       200 gram roomboter

·       100 ml. magere melk

·       180 gram 85% chocolade (Lindt chocolade)

·       300 gram Whey choco original (protein chocopasta) Body&Fit

·       100 gram Steviala evy bronze

·       175 gram boekweitmeel

·       1 th. Bakpoeder.

·       25 gram (rauwe) cacao poeder

·       +/- 150 gram whey protein balls (chocolade) (healthy maltesers) Body&Fit

·       250 chocolate moment Body&Fit (healthy kitkat)

 -----

Bereidingswijze:

Hak de chocolade in grove stukjes en doe deze in een pan met melken verwarm au bain- Marie. Laat dit 5 minuten afkoelen

 Doe de boter, Steviala evy bronze en zout in een kom en klop dit luchtig. Doe dit 5 minuten, voeg er vervolgens de eieren aan toe. Doe dit 1 voor 1. Wacht goed totdat elk ei goed is opgenomen. Spatel de afgekoelde chocolade door ot beslag heen en zeef het meel boven het beslag en spatel dit vervolgens rustig door. Doe het beslag in een ingevette bakvorm of gebruik een siliconen bakvorm.

Bak de taart in het midden van de over gedurende 45 minuten op 180 graden.

Haal de taart uit de oven nadat je hebt gecheckt of deze gaar is door de prikker test te doe. Komt deze er droog is dan is de taart gaar. Laat minimaal 2 uur afkoelen.

Haal de taart uit de vorm , leg deze op een bord en leg er een andere groot bord boven op. Snijd dan met een mes tussen de twee borden de taart door midden. (met deze methode kan je er recht doorheen snijden.

Bestrijk 1 helft met de whey choco original en leg de andere helft van de taart er boven op. Bestrijk vervolgens ook de zijkanten rondom. Plak er de reepjes chocolate moment tegenaan totdat deze rondom helemaal versierd is. Het restant whey choco even verwarmen totdat deze vloeibaar. Giet deze op de bovenkant en spreid uit. Decoreer als laatst de bovenkant van de taart met de whey protein balls en laat opstijven in de koelkast.