Zalm carpaccio - komkommer rolletjes 

Zalm carpaccio - komkommer rolletjes

Ingrediënten:

  •  1 kommer
  •   Zalm carpaccio
  •  Kappertjes
  • Kruidenolie (zelfgemaakt)

     ------

    Recept Kruidenolie:

    Ingrediënten:

    •  200 gram groene kruiden zoals;
    •  Basilicum
    • Dille
    • Koriander
    • 25 ml. olijfolie
    • 0.5 theelepel zout

      Bereidingswijze kruidenolie:

      Haal de harde steeltjes van de kruiden. Breng wat water aan de kook en blancheer de kruiden ongeveer 2 minuten. Laat de kruiden uitlekken in een vergiet. Pureer deze vervolgens met de staafmixer samen met de olijfolie. Voeg hier wat zout aan toe en mix samen. De olie is ongeveer 2 maanden houdbaar.

      Bereidingswijze zalm carpaccio - komkommer rolletjes:

      Maak met de kaasschaaf lange slierten van de komkommer. Pak een komkommer sliert en leg hier een plak zalm carpaccio op. Rol dit samen strak op. Ga zo door totdat alle zalm en komkommer op is. Zet de rolletjes op een bord en strooi er wat kappertjes over en bij. Besprenkel de zalm en het bord met wat (zelfgemaakte) kruidenolie.